Studiu: 70% dintre IMM-urile din România înțeleg de ce este mai bine să lucrezi în “cloud”

Studiu: 70% dintre IMM-urile din România înțeleg de ce este mai bine să lucrezi în “cloud”

Conform unui studiu realizat de GfK pentru Intel în 2014, peste 70% dintre IMM-urile din România au arătat că înțeleg și apreciază varianta păstrării datelor în sistem “cloud”, adică pe servere externe, mult mai bine securizate și mai puțin supuse problemelor de ordin funcțional. 40% dintre managerii IMM-urilor chestionate au declarat că vor investi în astfel de sisteme în următorul an. Potrivit acestora, pentru trecerea datelor in cloud se va aloca în jur de 10-70% din bugetul total de IT. 49% dintre cei intervievați susțin că soluțiile de tip cloud, cum este de altfel și softul apisCRM, ajută la eficientizare.

În ceea ce privește înțelegerea sistemelor de tip cloud la nivel global, majoritatea managerilor din România înțelege numai o parte dintre beneficii.

Astfel, doar 26% asociază Cloud-ul cu reducerea costurilor și numai 32% cu scalabilitatea în viteza de lucru și capacitate de stocare.

Studiul Intel “Cloud-ul, al cincilea element?” a fost realizat pentru a urmări dacă IMM-urile din România înțeleg direcția pe care se desfășoară evoluția tehnologică în business. Și deși răspunsul este încurajator, arătând o puternică deschidere către nou, neajunsul este acela al înțelegerii pe deplin a beneficiilor acestei noi tehnologii.

„Majoritatea IMM-urilor din România au încredere în Cloud. Există potențial de creștere în direcția Cloud Computing pe plan local. Aplicate în business, concluziile studiului pot conduce la creștere atât pentru IMM-uri, ca beneficiare ale serviciului, cât și pentru furnizorii de Cloud”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România. „Adoptarea cât mai largă a Cloud-ului va avea efecte benefice asupra economiei. Tehnologiile Intel dedicate segmentului Cloud Computing sunt disponibile astăzi, pentru ca business-ul IMM-urilor să fie mai eficient mâine”, a adăugat el.

Potrivit studiului prezentat pe pagina Intel, principalele avantaje identificate în general de IMM-urile românești când vine vorba de cloud computing sunt:

  • sincronizarea și accesarea datelor de oriunde, de pe mai multe dispozitive (75% dintre companiile participante la studiu)
  • costuri fixe (36%)
  • creșterea vitezei de computing și a capacității de stocare (32%)
  • securitatea datelor, faptul că acestea nu pot fi pierdute, (26%)
  • confidențialitatea datelor (13%)

Pe cealaltă parte, studiul Intel relevă că acei manager care se arată reticenți în fața adopției acestor servicii aduc în discuție securitatea datelor (45% dintre companiile intervievate), faptul că o parte dintre costuri nu ar fi bugetate (40%) și eventualitatea unui eveniment nefericit în urma căruia datele ar putea fi pierdute (32%). Aceste dezavantaje pot fi demontate ușor. De exemplu, temerea legată de securitatea datelor este total nefondată din două motive: primul – un server intern al unei companii este mult mai ușor de spart, al doilea – fara sa ne dam seama, la nivel personal, tinem deja o sumedenie de date in cloud fara sa ne deranjeze acest lucru (toate emailurile, conturile si conversatiile de pe retelele sociale plus multe dintre fotografiile realizate cu telefonul mobil).

Conform Gfk, companiile care au adoptat deja soluții de cloud computing au declarat că acest serviciu contribuie la reducerea costurilor de IT, sunt sisteme foarte ușor de utilizat (30%), informațiile sunt securizate (30%), iar angajații pot deveni mobili mult mai ușor.

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com