Afacerile din industrie au crescut în primul trimestru cu 2,5%

Afacerile din industrie au crescut în primul trimestru cu 2,5%

Cifra de afaceri din industrie pe total piaţa internă şi piaţa externă a crescut în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă din 2014, cu 2,5%, datorită evoluţiei pozitive a industriei extractive (plus de 6,3%) şi industriei prelucrătoare (2,3%), potrivit datelor anunţate vineri de INS.

“Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+7,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,6%), industria bunurilor intermediare (+5,2%) şi industria bunurilor de uz curent (+1,2%). Industria energetică a scăzut cu 20,9%”, arată Institutul Naţional de Statistică (INS), într-un comunicat.

În martie, cifra de afaceri din industrie a fost mai mare atât faţă de luna precedentă, cu 13,1%, cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, cu 2,8%.

INS a anunţat, tot vineri, că în primele trei luni ale anului, comparativ cu trimestrul I 2014, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 1,4%.

În martie, comenzile noi din industria prelucrătoare au fost mai mari atât faţă de luna precedentă (cu 10%), cât şi faţă de martie 2014 (cu 1,1%).

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com