Cum să te asiguri de siguranța datelor introduse într-un soft CRM

Cum să te asiguri de siguranța datelor introduse într-un soft CRM

CRM data protection

Securitatea datelor pe care le gestionează un business este aproape la fel de importantă ca securitatea profitului pe care îl încasează. A-ți proteja informațiile interne, precum și cele ale clienților, este o regulă de aur a unei afaceri de succes.

Testează GRATUIT apisCRM și vezi dacă ți se potrivește

Din acest motiv, programele de gestionare a datelor în companii, softurile CRM, BPM sau ERP, sunt privite uneori cu o oarecare suspiciune. Sistemele informatice nu sunt mereu infailibile. Totuși, securitatea unui sistem depinde de foarte mulți factori de ordin tehnic, iar firma care a dezvoltat o astfel de aplicație trebuie să fie certificată în această zonă de securitate.

De aceea, providerul unei aplicații de Customer Relationship Management trebuie să ofere garanții valide și puternice care să asigure orice utilizator că datele sale sunt în siguranță din punct de vedere tehnic. Chiar mai mult, o aplicație CRM profesionistă va ajuta organizația să elimine și multe dintre amenințările de securitate tradiționale, cum ar fi, de exemplu, un fost angajat rău intenționat, care pleacă din firmă și cu o mare parte din datele confidențiale.

O altă strategie de minimizare a riscurilor este gestionarea accesului la date al fiecărui angajat. Doar managementul general trebuie să aibă acces la datele din întreg sistemul. În rest, firma trebuie să folosească o aplicație cu restricționare de drepturi care să poată oferi fiecărui utilizator exact informațiile de care are nevoie.

Înainte de a cumpăra un program de CRM, un manager precaut trebuie să se intereseze de metodele de stocare pe care le va folosi. Dacă este vorba despre un CRM care va stoca datele pe un server intern, atunci trebuie să se asigure că acel dispozitiv va fi în siguranță 100% din timp.

Dacă este vorba despre stocarea “in cloud” (pe Internet) atunci utilizatorul de CRM trebuie să întrebe providerul unde sunt stocate datele și trebuie să se asigure că serverele sunt dotate cu sisteme de securitate performante și că beneficiază de redundanță geografică. Această redundanță geografică atestă faptul că și în eventualitatea unei calamități care afectează serverul de stocare, va mai există un al doilea server, în altă locație, care va preveni pierderea datelor.

Siguranța datelor trebuie să fie un factor decisiv în alegerea unui soft CRM. De aceea, una dintre primele întrebări pentru un provider de CRM cu care urmează să colaborați este cea privitoare la măsurile de securitate la care apelează pentru a-și proteja toți utilizatorii.

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com