De ce este important newsletterul în comunicarea companiei și cum te ajută un CRM

De ce este important newsletterul în comunicarea companiei și cum te ajută un CRM

CRM newsletter marketing campaign

Cu toate că, pentru un ochi neavizat, a trimite un newsletter către o serie de adrese de email nu pare la prima vedere o chestiune prea complicată, specialiștii de marketing au ajuns la o cu totul altă concluzie. A ține legătura prin email cu potențialii și actualii clienți este un element extrem de important al mixului de marketing care de peste 20 de ani dă rezultate notabile în orice domeniu. Firește, atât timp cât este realizat corect.

Testează GRATUIT apisCRM și vezi dacă ți se potrivește

În acest articol vom trece în revistă avantajele pe care le oferă trimiterea de newslettere în ceea ce privește creșterea vânzărilor și îmbunătățirea imaginii unei companii.

Brand-awareness

Trimiterea de newsletter către toate persoanele care au avut un contact cu firma, de la înființare și până în momentul actual, oferă posibilitatea creșterii cotei de brand-awareness și poate ajuta în mod activ publicurile țintă să înțeleagă mai bine misiunea companiei și produsele sale. S-ar putea ca în lipsa unei alte comunicări, în afară de cea de tip advertising, publicurile țintă să nu cunoască prea multe despre brand. De aceea, un newsletter ajută publicul să aibă o imagine mai largă și completă a business-ului. Pentru a implica audiența într-o comunicare și mai aprofundată, un newsletter bine executat ar trebui să conțină linkuri care să încurajeze cititorul să afle mai multe informații de pe site-ul companiei sau de pe paginile web ale produselor sale.

Expertiză

Un newsletter poate fi un bun instrument de măsurare a competenței companiei într-un anumit domeniu. Specialiștii în marketing și PR notează că întregul conținut al unui newsletter vine cu informații importante în fața consumatorilor și ajută compania să fie privită drept un specialist în domeniu și un lider al pieței. Pentru a obține această recunoaștere de expert în domeniu, o companie trebuie să trateze în newsletter subiecte importante din industria în care activează și să împărtășească informații de cercetare și expertiză în domeniu.

Promoții

Poți folosi newsletter-ul pentru a promova produse și servicii sau pentru lansări noi pe piață. Această strategie vine în sprijinul celei de advertising care rulează în paralel pe alte canale media. Mai mult, o companie poate crea promoții speciale anume pentru cititorii newsletter-ului, pentru a crea un fel de comunitate și un sentiment al apartenenței la această comunitate strâns legată de companie.

Contact

Frecvența cu care sunt trimise newsletter-ele, săptămânal, lunar sau semestrial, ajută compania să fie în permanent contact cu actualii și potențialii clienți în timpul în care între cele două entități nu există neapărat o comunicare de business de tipul vânzare-cumpărare sau negociere. Această resursă este cu atât mai valoroasă cu cât produsele promovate de companie nu fac parte din tipul celor care trebuie achiziționate cu o anumită regularitate.

Acoperire

Newsletter-ele pot reprezenta un mod inteligent de a ajunge la publicul țintă. Prin crearea unor newslettere cu informații relevante despre un anumit domeniu, poți determina persoane sau companii interesate de aceste informații să își lase datele de contact pentru a se abona. Astfel, o companie poate ajunge la anumiți potențiali clienți prin datele pe care aceștia le oferă în dorința de a se abona la newsletter.

De ce este un CRM vital în campaniile de marketing cu newslettere

Audiența unei companii poate fi diferită. Fiecare produs al unei companii are publicul său determinat de anumiți parametri specifici cum ar fi vârstă, sex, preferințe, hobbyuri, domeniu de activitate etc.

Este evident că, în acest caz, un singur newsletter nu poate fi interesant pentru toate aceste categorii de publicuri la un loc. De aceea, este indicat să se facă o diferențiere de mesaj în funcție de ce așteaptă fiecare destinatar. Astfel, un CRM poate ajuta departamentul de marketing să trimită newslettere targetate cu informații specifice fiecărei categorii de public. Această împărțire pe categorii se poate face extrem de ușor cu ajutorul unui CRM și mai ales repede, optimizând timpul consumat, resursele umane implicate și chiar economisind resurse financiare.

 

campanii newsletter, CRM, Marketing, trimitere newsletter cu un CRM, utilitate Newsletter

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com