Trei motive pentru care un soft CRM este vital în succesul campaniilor de marketing

Trei motive pentru care un soft CRM este vital în succesul campaniilor de marketing

Automatizarea campaniilor de marketing este una dintre cele mai profitabile moduri în care un soft CRM poate fi folosit în cadrul unei companii. Această profitabilitate vine din faptul că un program CRM contribuie semnificativ la valorificarea lead-urilor calificate ce urmează a fi preluate de la departamentul de vânzări. Cei mai mulți agenți de vânzări sunt conștienți de faptul că leadurile generate prin metodele tradiționale de marketing au o rată de calificare mai mică decât cele venite prin metode online de promovare integrate cu un soft CRM care separă încă din stadiul incipient oportunitățile în funcție de stadiul negocierii și de disponibilitatea potențialului client de a cumpăra. Mai mult, cu ajutorul unui CRM, potențialii clienții pot fi targetați cu mesaje specifice de marketing în funcție de profilul lor. Un soft CRM va păstra pe o perioadă nedeterminată de timp toate informațiile legate de fiecare client în parte pentru a le folosi de fiecare dată când se inițiază sau se reia comunicarea acestuia cu compania, scrie site-ul Toolbox.

 Calitatea leadurilor

Automatizarea campaniei de marketing poate reduce în mod drastic procentul leadurilor necalificate. A fost estimat că între 50 și 70 la sută dintre leadurile care intră din campaniile tradiționale sunt necalificate, adică nu se finalizează cu o decizie de achiziționare.

Automatizarea campaniei printr-un CRM, prin abilitatea sa de a stoca toate informațiile legate de potențialii clienți poate reduce semnificativ procentele enunțate mai sus. Acest lucru înseamnă că departamentul de vânzări va petrece mult mai mult timp cu acei clienți care îți exprimă dorința reală pentru achiziție. Astfel, timpul petrecut va deveni mai profitabil.

Educația clienților

Automatizarea campaniei de marketing poate extrage și mai multe detalii legate de un client decât informațiile transmise voluntar de către potențialul client. Astfel, cu ajutorul unui soft CRM, se pot urmări preferințele fiecărui lead în materie de subiecte, de produse sau servicii.

Astfel, cu ajutorul unui program de acest tip agentul de vânzări își poate pregăti abordarea în funcție de preferințele, personalitatea și afinitățile potențialului client crescând astfel șansele ca procesul de cumpărare să se petreacă.

Fidelizarea clienților

Pentru că procesul de vânzare cumpărare este de fapt unul ciclic, un soft CRM ajută la fidelizarea clienților. Odată ce a avut loc prima achiziție, un soft CRM va păstra profilul consumatorului care va putea fi apelat de fiecare dată când compania are un produs sau serviciu pe placul său. Această strategie nu numai că va crește numărul vânzărilor , dar va și stabiliza considerabil cashflow-ul companiei făcând astfel posibile previzionări precise.

business crm, CRM, crm marketing, program CRM, soft CRM

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration http://themesharebd.blogspot.com